Ajankohtaista

 Tärkeitä lukuja v. 2019 (PDF, avautuu uuteen ikkunaan).

 Tulorekisteri käyttöön 1.1.2019
Tulorekisteri on uusi usean viranomaisen yhteinen tietokanta, joka kokoaa yhteen ansio-, eläke- ja etuustiedot. Vuoden 2019 alusta alkaen riittää, että palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin, josta tieto välittyy verottajalle, eläkelaitokselle ja työllisyysrahastoon (entinen työttömyysvakuutusrahasto). Palkkatiedot on ilmoitettava tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkanmaksupäivästä. Lue lisää tulorekisteristä https://www.vero.fi/tulorekisteri/ (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 OmaVerosta verohallinnon sähköinen asiointipalvelu
OmaVero on verohallinnon sähköinen asiointipalvelu, jossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat. OmaVerossa voit esimerkiksi antaa oman tai yrityksen veroilmoituksen, katsella verotustietojasi, maksaa veroja ja ilmoittaa tilinumeron. Lue lisää OmaVerosta https://www.vero.fi/sahkoiset-asiointipalvelut/omavero/ (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 Verokortti uudistuu 2019
Vuoden 2019 alusta käytössä on vain yksi verokortti, jonka veroprosentti käy kaikille työnantajille. Entinen sivutuloverokortti poistuu käytöstä. Samalla poistuu mahdollisuus valita tuloraja palkkakausikohtaisesti, ja jatkossa tuloraja on automaattisesti koko vuodelle.

 Verotus valmistuu verovelvolliskohtaisesti vuonna 2019
Vuonna 2019 verotus päättyy verovelvolliskohtaisesti verotuspäätökseen merkittynä päivänä. Veronpalautuksen maksupäivä ja jäännösveron eräpäivä määräytyvät verotuksen päättymispäivän mukaisesti. Ajantasaiset tiedot verotuksestasi saat OmaVerosta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 Tärkeitä lukuja v. 2018 (PDF, avautuu uuteen ikkunaan).

YHTEYSTIEDOT

Pielisen Tilikeskus Ky
Kirkkokatu 22
75500 Nurmes
020 734 6700
urpo.huttu(a)pielisentilikeskus.fi

Pielisen Tilikeskus Ky  |  Kirkkokatu 22, 75500 Nurmes   |  020 734 6700  |  urpo.huttu(a)pielisentilikeskus.fi